Općina Kloštar Ivanić osigurala je deponiju za prihvat granja, stabala i ostalog zelenila koje je srušeno i stradalo tijekom nevremena 19.7. na parceli na Sportskom parku Stjepan Novaković Žuti. Odlaganje na parceli moguće je od danas 21.7. pa nadalje, a pristup na parcelu moguć je traktorom, traktorskom i auto prikolicom.

Za one građane koji nisu u mogućnosti prevesti granje vlastitim prijevoznim sredstvima, molimo da isto izvuku na javnu površinu ispred svojih privatnih parcela na mjesto dostupno kamionu za utovar, najkasnije do ponedjeljka 24.7. do 8.00 h ujutro. Općina Kloštar Ivanić će u suradnji s komunalnim poduzećem Ivakop organizirati odvoz u tjednu 24.7. do 28.7. Molimo sve one građane koji izvuku granje da se jave u Ivakop na broj: 01-2888-938 svakim radnim danom do 15h ili pošalju e-mail na [email protected].

Vezano na otpadni materijal koji je nastao kao posljedica nevremena s krovova: krovni pokrov (crijep, limovi, materijal od stradalih dimnjaka i sl..), kao i drvena građa (letve i sl..), prihvat je organiziran na odlagalištu Tarno u radnom vremenu od 7 do 18h radnim danom i od 7 do 15h subotom.

Napominjemo ovim putem da će se na navedenim lokacijama prihvaćati otpad koji je isključivo nastao kao posljedica nevremena.

Sve službe su na terenu te ovim putem molimo građane za strpljenje.

Prostor gdje se granje može odložiti je IZA pomoćnog igrališta, na mjestu gdje se Ivanjski krijes pali, i obavljaju vatrogasne vježbe.

Označeno elipsom na slici iznad.