U srpnju ove godine, na tržnici Maznica u Ivanić-Gradu postavljen je sustav od pet komada polupodzemnih kontejnera Molok, predviđenih za odvojeno sakupljanje otpada.
Time smo postali jedan od sve brojnijih gradova u Republici Hrvatskoj koji su naprednim promišljanjem komunalne problematike prepoznali prednosti korištenja ovog polupodzemnog sustava kontejnera.

Ovih su dana dovršeni radovi na sanaciji opločnika oko polupodzemnih kontejnera, a time je ovaj zeleni otok poprimio svoj konačni izgled.
Pored urbane estetike svojstvene ovom sustavu, prednosti ovakvog načina odvojenog prikupljanja otpada su i velik kapacitet na malom prostoru (svaki od postavljenih kontejnera zapremine je 5 m³), otporni su na vremenske utjecaje i vandalizam, budući da se otpad nalazi ispod površine zemlje ne postoji mogućnost pojave neugodnih mirisa itd.

Sustav koji smo implementirali na tržnici u Ivanić-Gradu u praksi se pokazao efikasnim, te su dosad tim putem prikupljene značajne količine korisnih sastavnica otpada.
Postavljeni su kontejneri namijenjeni građanima koji ih mogu koristiti kao „zeleni otok“ za odlaganje sljedećih vrsta otpada : komunalni otpad, otpadna plastika, papir, staklo i tekstilni otpad.
Zadovoljni smo što su građani prepoznali naš napor u unapređenju postupanja s otpadom, upravo kroz jednostavnost, visok nivo higijene i doprinos lijepom i urednom okolišu koji nudi ovaj sustav polupodzemnih kontejnera.

I.E.