Komunalno društvo Ivakop d.o.o. i ove godine uključilo se u akciju Zelena čistka koja će se održati u subotu, 18. ožujka 2017. godine na području šume Marča. Cilj akcije, kojom se obilježava Svjetski dan šuma, je uklanjanje otpada iz šuma te povećanje svijesti o važnosti zaštite okoliša i suživota s prirodom.

Akciju organiziraju Općina Kloštar Ivanić, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije te šumarija Novoselec, dok je Komunalno društvo Ivakop d.o.o. osiguralo besplatno odlaganje otpada koji će biti prikupljen tijekom akcije na odlagalištu Tarno, a prema Ugovoru o donaciji.

Pozivaju se svi zainteresirani građani, udruge građana i organizacije da sudjeluju u najvećem  volonterskom projektu i daju svoj doprinos odgovornom gospodarenju otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, za čišće i zelenije sutra.

Zainteresirane molimo da se jave komunalnoj redarki Općine Kloštar Ivanić Mariji Kušar radi predbilježbe i daljnjih uputa na e-mail: [email protected] ili mob: 099/2699-651.

Svjetski dan šuma se odlukom Generalne skupštine Europske poljoprivredne konfederacije 1971. godine obilježava na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Ovu ideju je podržala i organizacija Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu, vjerujući kako takav događaj može doprinijeti povećanju svijesti o očuvanju šuma i šumskih ekosustava.