Isporukom novog komunalnog vozila za prikupljanje otpada uspješno je završen još jedan EU projekt ukupne vrijednosti preko 1.5 milijuna kuna.

U suradnji s Razvojnom agencijom IGRA iz Ivanić-Grada realiziran je projekt nabave specijaliziranog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada čija vrijednost iznosi 1.535.834,76 kn, od čega je 1.297.384,54 kune sufinancirano sredstvima Europske unije. To će doprinijeti povećanju intenziteta prikupljanja otpadnog papira, plastike i biootpada iz kućanstava na području Grada Ivanić-Grada te Općina Križ i Kloštar Ivanić. Prateće aktivnosti ovog projekta uključuju podizanje razine informiranosti i educiranost stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada.

„Isporuka ovog kamiona još je jedan u nizu uspješno realiziranih EU projekata koji smo ostvarili u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, Općinama Križ i Kloštar Ivanić te Razvojnom agencijom IGRA. Osim ovog, vrlo važno je spomenuti i projekt nabave komunalnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koji će biti namijenjeni domaćinstvima, a čija vrijednost je čak 2.6 milijuna kuna“ – rekla je direktorica Ivakopa, Sanja Radošević-

Plan je da se ovim komunalnim vozilom na godišnjoj razini prikupi dodatna količina od 350 tona odvojeno prikupljenog otpada (papira, plastike i biootpada).

Potporu projektu dao je i gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je istaknuo kako će se ovim specijaliziranim vozilom brže doći do ostvarenja cilja, odnosno povećanja udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu te konačnom smanjenju količine odloženog otpada na odlagalište Tarno. Iskazano je zadovoljstvo zajedničkom suradnjom Grada Ivanić-Grada, Razvojne agencije Igra, komunalnog društva Ivakop koji su zajedničkim snagama ostvarili brojne projekte s ciljem poboljšanja kvalitete života svih stanovnika.