Već petu godinu zaredom Ivanić-Grad je domaćin najzaigranijeg zbivanja u Hrvatskoj i regiji, Festivala igračaka, koji će se održati od 19. do 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak. Cilj ovogodišnjeg festivalskog izdanja je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom.

I ove godine IVAKOP je partner Festivala igračaka te će predstavit svoju igračku odnosno KREATIVNI S(M)ET –  igra stvaranja kojoj je cilj osvijestiti male građane i njihove roditelje da otpad nije smeće već često kvalitetan materijal za igranje i stvaranje. IVAKOP je u svom igraćem setu priredio otpadni materijal, pribor i brošuru koji bi trebali inspirirati “igrače“ kako se i na koje načine može kreativno i kvalitetno iskoristiti otpad.

Ivakop će i ove godine nastaviti s promocijom BURZE IGRAČAKA, tj. akcijom u kojoj djeca umjesto da odbacuju razmjenjuju igračke, budući da je uvijek negdje neko drugo dijete koje možda želi baš tu igračku. Za ovu akciju pripremljeni su i posebno izrađeni pultovi koji se nalaze u knjižnicama i vrtićima na području Ivanić-Grada, Kloštara Ivanića i Križa.

Više o događanjima na Festivalu igračaka možete vidjeti na: VolimIvanic.info

Dođite i igrajte se zajedno s nama na Festivalu od 19. do 20.svibnja u Sportskom parku Zelenjak!