Hrvatska gospodarska komora organizirala je dvodnevno stručno studijsko putovanje, koje se održalo 29. i 30. studenog, za djelatnike komunalnih tvrtki s ciljem predstavljanja domaćih tvornica komunalne opreme. Studijskom putovanju, na kojem su se obišle tri tvornice, prisustvovao je i predstavnik naše tvrtke.

Želja organizatora je da se kroz ovo studijsko putovanje povežu domaći proizvođači komunalne opreme i komunalne tvrtke s ciljem ojačavanja domaće ekonomije. Naime, za projekte gospodarenja otpadom, Hrvatskoj je na raspolaganju 475 milijuna eura iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Sve tri tvrtke koje su sudionici studijskog putovanja posjetili, lideri su u svojem segmentu poslovanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji. Stražaplastika iz Huma na Sutli jedna je od vodećih tvrtki koja se bavi proizvodnjom asortimana od plastike – od autodijelova do spremnika za otpad. Djeluje od 1958. godine, a danas zapošljava 230 radnika. Tvrtka Tehnix pozicionirala se kao inovator u tehnologijama gospodarenja komunalnim i ostalim otpadom. Jedan od vodećih proizvođača opreme za ljetno i zimsko održavanje prometnica je tvrtka Rasco iz mjesta Kalinovac kraj Đurđevca, koja u svojoj ponudi ima više od 70 proizvoda u ukupno 400 izvedbi.