S obzirom na Rješenje Ustavnog suda o privremenoj obustavi primjene dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom iz 2019. godine, koju je donijela Vlada RH, Grad Ivanić-Grad, Općina Križ i Općina Kloštar Ivanić, odnosno komunalno društvo Ivakop će do konačne Odluke Ustavnog suda naplatu odvoza otpada vršiti kao i do sada, odnosno po postojećim cijenama.

Da podsjetimo, na gradskom i općinskim vijećima je tijekom prošle godine Usvojena Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja MKO i BKO u kojoj je bilo predviđeno povećanje cijene, odnosno definiran je fiksni iznos cijene od 66,53 kn uvećano za pripadajuću stopu PDV-a dok je varijabilni dio cijene trebao ovisiti o veličini spremnika i broju njegovih pražnjenja tijekom mjeseca.

Za korisnike bi navedeno povećanje iznosilo, u prosjeku, cca 35% u odnosu na sadašnju cijenu, odnosno za najveću grupu korisnika koji koriste kantu od 120 litara i odvoz 4 puta mjesečno.

Odluka je trebala biti u primjeni od 01.04.2020.g.

Ova privremena obustava Uredbe za nas znači da čekamo konačno rješenje Ustavnog suda kako bi znali uskladiti svoje poslovanje s konačnom odlukom te da navedeno bude objavljeno u Narodnim novinama.

Za sada mi svoje usluge naplaćujemo po postojećem “starom” cjeniku te ćemo naše korisnike na vrijeme obavijestiti o svakoj promjeni u našem poslovanju.