Dječji vrtić Ivanić-Grad ovih dana obilježava desetu godišnjicu članstva u zajednici Eko-škola i stjecanja zlatnog statusa, a tim je povodom dana 08.06.2016. godine održana svečanost u podružnici Žeravinec.

IMG_6375

Briga o prirodi i njezinom očuvanju sastavni je dio odgojno-obrazovnog rada u ovom dječjem vrtiću koji je već 2006. godine stekao status prvog vrtića Eko-škole i svoju prvu Zelenu zastavu.

O zdravlju i ljepoti našeg planeta moramo brinuti svi zajedno. Zato je vrlo važno da već u predškolsko doba počnemo promišljati o svim važnim pitanjima odgoja za održivi razvoj kako bismo bili sigurni da će naša djeca kada odrastu dati svoj doprinos budućnosti naše planete.

Ove je godine Dječji vrtić Ivanić-Grad zaslužio zlatni status među Eko-školama, obnovio certifikat i dobio svoju novu Zelenu zastavu.
Ovogodišnja svečanost podizanja Zelene zastave obilježena je prigodnim programom koji je na najbolji način odražavao rad s djecom tijekom godine na sadržajima odvojenog prikupljanja otpada ali i ostalih tema vezanih za zaštitu okoliša.

Zahvaljujući tome, iz vrtića izlaze mlade generacije kojima je prenesen senzibilitet za prirodu i zdravlje, ali i kritičan stav prema onima koji prirodi štete. U realizaciji tih edukativnih aktivnosti bitnu ulogu ima podrška lokalne zajednice te kumova među kojima je i komunalno društvo Ivakop d.o.o.

 

I.E.