U srijedu, 5. travnja, u prostorijama Udruge Mali princ održana je prva od tri kreativne radionice “Da mi je zlatna ribica”. Radionice su dio projekta “I ja imam svoje ja: pravo djece na integraciju i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici”, koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Oslikavanjem staklenih ambalaža u suradnji s učenicima Srednje škole Ivan Švear djeca su izražavala svoja mišljenja i želje, te pokazala svoju kreativnu stranu. Ti radovi će biti predstavljeni javnosti kroz sudjelovanje na raznim manifestacijama i događajima, čime će integracija djece biti podignuta na razinu cjelokupne lokalne zajednice.

Komunalno društvo Ivakop d.o.o. sudionik je projekta te će u radionicama sudjelovati kroz edukaciju o očuvanju okoliša potrebom ekoloških održivih materijala, ponajprije stakla, a u tu svrhu izrađen je i kratki vodič o staklu.

Nakon uspješno odrađenog projekta Burza igračaka na prošlom Festivalu igračaka drago nam je da nas je Udruga Mali princ pozvala da, uz Srednju školu Ivan Švear i Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad, sudjelujemo u ovom hvalevrijednom projektu.

 

IMG_4766fotostaklo3fotostaklo1fotostaklo2IMG_4768IMG_4773IMG_4780IMG_4783IMG_4786stakloradioncia1stakloradioncia2stakloradioncia3