U Osnovnoj školi Braće Radić u Kloštar Ivaniću jučer je održana prva u nizu edukativnih radionica za učenike šestih razreda u organizaciji komunalnog društva Ivakop d.o.o. iz Ivanić-Grada i tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o.

IMG_5686
Tom su prilikom učenici upoznati s osnovnim značajkama sustava gospodarenja otpadom na području Republike Hrvatske ali i lokalnim sustavom organiziranog sakupljanja i odlaganja otpada. Pored toga, istaknuti su i ciljevi odvojenog sakupljanja i pravilnog postupanja s otpadom kao i dobrobiti za naš okoliš koje iz toga proizlaze.

Učenici su iskazali veliki interes i svojim brojnim pitanjima vezanim uz održanu prezentaciju kao i svakodnevno postupanje s različitim vrstama otpada.

Cilj kampanje koju i dalje namjeravamo provoditi u osnovnim školama na području Grada Ivanić-Grada te Općina Križ i Kloštar Ivanić je podizanje svijesti i edukacija najmlađih naraštaja o važnosti zaštite okoliša i pravilnog gospodarenja otpadom a s ciljem uspostave održivog odnosa prema prirodi u kojoj živimo.

 

I.E.