Sada već tradicionalni Festival igračaka, jedino događanje u Hrvatskoj i regiji u potpunosti posvećeno igračkama, igri i zabavi, održava se pod sloganom „Igra nikad ne umara“ te na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom, sve što nas može zaigrati i vratiti u djetinjstvo ili nam jednostavno izmamiti osmijeh na lice. U dva dana trajanja festivala, djeca i odrasli mogu uživati u carstvu igračaka i bezbrižnoj igri, zapjevati na Festivalu dječjih zborova, pogledati kazališne predstavama dječje tematike, sudjelovati u mnoštvu radionica i igraonica za djecu te vidjeti izložbe raznovrsnih igračaka.
Jedna od novosti ovogodišnjeg Festivala igračaka, koji se 21. i 22. svibnja održava u Ivanić-Gradu, je i pokretanje Burze igračaka, jedinstvenog projekta za razmjenu igračaka. Ideja je da Burza igračaka postane mjesto na kojem će djeca, njihovi roditelji i svi zainteresirani moći donijeti i razmijeniti igračke koje im više nisu potrebne ili ih jednostavno žele nekome darovati.

Zamijeni za igru
Projektom burze igračaka želi se potaknuti svijest o ponovnoj upotrebi starih predmeta u skladu s načelima kružnog gospodarstva, a na Festivalu igračaka održat će se i humanitarna akcija u sklopu koje će posjetitelji imati priliku donirati svoje igračke udruzi Mali princ koja okuplja roditelje djece s invaliditetom.

Projekt je osmišljen u suradnji komunalnog društva Ivakop d.o.o. i Festivala igračaka, a glavni cilj je podizanje javne svijesti, kako djece, tako i odraslih, o ponovnoj upotrebi starih predmeta, odnosno igračaka, kroz razmjenu ili donaciju, što je u skladu s načelima kružnog gospodarstva. Uz edukativni, projekt Burze igračaka ima i humanitarni karakter jer će se tijekom, ali i nakon festivala, prikupljati igračke koje će biti donirane udruzi Mali princ iz Ivanić-Grada koja okuplja roditelje djece s invaliditetom.
Želja nam je da se što više ljudi priključi i ovim putem pozivamo sve posjetitelje Festivala igračaka da sa sobom donesu neku staru igračku koja im možda više ne treba i ostave je na za to predviđenom mjestu.